www.forum.poweraudio.ro Forum Index www.forum.poweraudio.ro
>> Bine ati venit pe forumul Power Audio & NEXTECH - singurul forum de PROaudio din Romania<<

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Inlocuire sal sbx3040
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic    www.forum.poweraudio.ro Forum Index -> Boxe DIY
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Cpx
User

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 1:58 pm    Post subject: Inlocuire sal sbx3040 Reply with quote

Cu ce as putea inlocui acest difuzor..m-am saturat de de cat am muncit la filtrele active si la reglat tevile..tot rau suna...am observat ca suna pe placul meu cu o creste de 20 db in zona 20-40 hz folosind egalizatorul cu 250 de benzi pentru winamp..din electronica nu pot face asemenea corectare.. .Deci cu ce difuzor l-as putea inlocui pentru o o incinta de 50 litri bass reflex..Difuzorul trebuie sa sa aiba impedanta>6 ohmi si Fs cat mai scazut..(<30)..Multumesc mult..
Back to top
View user's profile Send private message
Mircea Bartic
Director General 0766332366
Director General  0766332366

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

aaa.. ai incercat sa o faci incinta inchisa? Wink

inainte sa schimbi difuzorul

[ Poweraudio Romania ] [ Tel: 0766 332366 ] [ office@poweraudio.ro ] [ www.poweraudio.ro ] [ www.discopro.ro ]

noul ID de Ymessenger pentru suport tehnic este Poweraudio_Romania
RESPECTATI Administratia si ceilalti useri ai forumului ! -->> este bine de consultat si regulamentul: http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=2
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Cpx
User

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Nexus tu deja mi-ai raspuns.Iti multumesc ca esti promt.Da..initial incinta a fost inchisa...cum nu era basul deloc directionat(se auzera doar in fata Confused ) am trecut la bass reflex....Am vazut de curand o incinta cu difuzoare pro de 40 cm (hp18W) in incinte de 80 litri si au fara nici un filtru(egalizatorul din winamp doar) bass mai puternic(se simte in corp ) decat ce am mesterit eu...sunt destul de contrariat..la mine se darama camera dar nu simt nimic in corp si in urechi...ca sa simt trebuie sa ridic cu 20 db frecvente intre 25hz si 45 hz .filtru este activ configuratie LinkWitz-Riley cu panta de 24 db/octava taiat la 25 hz legat cu un filtru subsonic de 24db/octava taiat tot la 25 hz...am dezactivat filtrul subsonic de proba dar nu se imbunatateste sunetul...e clar ca nu am experienta....de aceea va cer ajutorul..
Back to top
Sharky
User

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm    Post subject: Reply with quote

nu l-ai taiat bine.

Last edited by Sharky on Thu Apr 09, 2009 7:27 am; edited 1 time in total
Back to top
Cpx
User

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 10:06 pm    Post subject: Reply with quote

Da..era hp15W..am gresit.
Satelitii sunt pe 2 si 3 cai full range...(cu difuzoare de 16,5/13.5/10 cm).deci. ..am nevoie de woofer numai pentru bass...Am legat fara filtru initial cand nu aveam nimic facut...si le-am legat direct de la calculator ...sunau si mai rau...filtrul a ajutat umpic sa dispara kick bas-ul care ma supara dar nu de tot...
Legat de camera..da imi trepideaza geamul din usa de la bucatarie,debara(e adevrat nu sunt prinse bine niste kit ar fi bun Laughing ) usa de la intrare asta cand woofer-ul e pe hol..daca il duc in camera trepediteaza geamurile de la camera si vesela Rolling Eyes ...oricum oriunde il pun tot rau suna...intentionez sa ma reapuc de acordarea incintei si vreau sa o fac calumea..am muncit foarte mult la protectii..si inca nu sunt gata...dar ideea e ca nu am mai ajuns sa lucrez la incinta..
Blocul nu e prea stabil...bucataria mi sa deplasat cativa cm in ultimii 10 ani dar sper sa nu se darame Crying or Very sad ...au facut destui chefuri si inca e in picioare.. Very Happy .
Back to top
bradacalin
Moderator
Moderator

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 6:50 am    Post subject: Reply with quote

sa stii ca , conteaza f mult sa gasesti un loc, de obicei e colt in care sa-l pui.
apartamentele in general au acustica naspa si de asta se intampla asa.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Cpx
User

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

Din pacate nu este loc decat la mijlocul camerei langa calorifer sub masa..am proiectat si wooferul dupa spatiul disponibil Crying or Very sad
Back to top
noobsound
User

PostPosted: Sat Jun 23, 2007 8:10 am    Post subject: Reply with quote

Pfff intr-o camera un bass pe placul tau mai degraba o sa il scoti cu SAL'ul acela decat cu un 15w
mai ca sa vezi ... CPX cred ca se refera la bassul reprodus de o incinta br cu 15w de 88 L acordata la 45 hz (incinte pe care le-am vandut eu unui amic de-al lui)
CPX.. normal ca o membrana de 15" sa te loveasca in piept mai tare decat una de 12".. pana si camera se va zgaltzaii mai tare la acelasi spl de la un diff de 15"..cel putin eu asa am observat..
ce amplif folosesti pentru subwooferul tau?
ai parametrii T/S ai difului?
aa.. si pana la urma daca tot nu te descurci eu zic sa apelezi la aceeasi persoana care a facut incintele alea in care au ajuns 15w..care te-au incantat si impresionat in acelasi timp Laughing Laughing Laughing
Back to top
Cpx
User

PostPosted: Sat Jun 23, 2007 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

Da...mi-au placut senzatia data de difuzoarele prietenului meu atunci cand erau sus..cand le-a pus jos sa dus Confused .ce nu mi-a placut a fost zgomotul din porturi ..dupa cum ti-am spus si atuncea nu prea ma pricep la incinte..am facut doar cateva proiecte si acelea nu le-am costruit eu.....mai mult electronica ma pasioneaza..dovada este faptul ca inca nu am reusit sa termin wooferul de 2 ani de cand m-am apucat..desi timpul alocat lucrului la incinta a fost mult mai scurt ca cel alocat lucrului la electronica el a fost petrecut in special cu incari de acordare(am debaraua plina de tevi de canalizare Shocked )..
Oricum nu se pune problema refacerii incintei...ea a fost conceputa sa incapa sub msa si dimensiunile actuale sunt batute in cuie...cand am proiectat-o am incercat sa fac un compromis intyre spatiul disponibil si curba de raspuns in frecventa a incintei..din pacate ce a iesit nu a fost pe placul urechilor mele....proiectarea am facut-o in bass box si evedent ca am folosit parametri ts....cand o sa te pot adauga in messenger (imi da ceva eroare mereu) o sa vorbim despre solutii..pana atunci astept ajutor pe forum...

Last edited by Cpx on Sun Jun 24, 2007 2:33 pm; edited 1 time in total
Back to top
noobsound
User

PostPosted: Sat Jun 23, 2007 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

zgomot de port eu nu am sesizat sa aiba.. dac zici ca ti-a placut senzatia inseamna ca ai simtit kick-bassul mai ales daca zici ca ti-a placut cum ai simtit basul cand au fost ridicate la nivelul pieptului.daca vrei kick din subul tau incearca sa ila cordezi mai sus sau sa dai un boost la frecventzele 50-70 hz Wink poate reusesti ceva inbunatatziri.
nu mi-ai raspuns al intrebari Rolling Eyes CE AMP folosesti?
Back to top
Sharky
User

PostPosted: Sat Jun 23, 2007 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

nu-i o idee buna sa acordezi sal-ul ala mai sus ca incepe sa huruie.
Back to top
Cpx
User

PostPosted: Sun Jun 24, 2007 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

Pai nu-mi place kick-basul..sau ma rog cel ce se aude la mine..cel ce l-am auzit acolo imi placea...la mine cred ca depaseste 200 hz am impresia deoarece suna cam cum suna vocea...nu prea pot explica...cred ca voi aveti o ideea mai buna ce vreau sa zic Very Happy ..Am acordat si mai sus(scos /scurtat/marit tevile) si nu-mi place ce aud.. Confused Crying or Very sad.Are cineva nevoie de canalizare noua? Laughing
Back to top
Sharky
User

PostPosted: Sun Jun 24, 2007 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Ti-am zis ca nu e bine sa il acordezi sus. Smile

Last edited by Sharky on Thu Apr 09, 2009 7:27 am; edited 1 time in total
Back to top
noobsound
User

PostPosted: Sun Jun 24, 2007 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

Te intreb pt a 3-a oare CPX ce AMP folosesti?
Back to top
Sharky
User

PostPosted: Sun Jun 24, 2007 9:32 pm    Post subject: Reply with quote

nu cred ca de la amp e problema, poate de la filtre, dar ma indoiesc.

Eu am pus hp-u pe tda si a mers brici. Sunetul nu era mult schimbat, nu aveam bas prea lenes sau alte povesti.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    www.forum.poweraudio.ro Forum Index -> Boxe DIY All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 1 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum